Enter Könyvelő Iroda
Enter Könyvelő Iroda

Munka Törvénykönyve, módosul 2024. évben!

Az új év ismét jogszabályi változásokkal indul, amelyek érintik a munkajog, munkaügyek területét is. A következőkben megnézzük, hogyan módosult a munka törvénykönyve, és összefoglaljuk a legfontosabb 2024-es munkajogi változásokat.

Nyugdíj utalás 2024 február, ennyi pénzt kapnak a nyugdíjasok

Nyugdíj utalás 2024 február, ennyi pénzt kapnak a magyar nyugdíjasok hamarosan. Ma érkezik a februári nyugdíj és a 13. havi juttatás a magyar idősek bankszámláira, és a Magyar Posta is a mai napon kezdi meg kézbesítást. Az első emelt összegű nyugdíjat már megkapták a nyugdíjasok januárban. A 2024. évi nyugdíjemelésről szóló hivatalos rendelet 2023. december 1-jén jelent meg a Magyar Közlönyben, eszerint utalták 2024. januárban 6 százalékkal megemelt nyugdíjakat. A Pénzcentrum idén is elkészítette azt a nyugdíjemelés kalkulátort, amellyel könnyedén lehet ellenőrzni, hogy a tavalyi nyugdíj alapján mekkora összegre számíthatnak havonta az idősek. A februári hónap azért különleges, mert a 13. havi nyugdíj februárban érkezik. Mutatjuk a pontos összegeket!

Új adótörvények, változások 2024-től!

A végleges adócsomagból kikerültek az egyéni vállalkozók közteherviselésének egyszerűsítésére vonatkozó rendelkezések, amelyeket a törvényjavaslat még tartalmazott. A módosítás arra hivatkozva maradt el, hogy a változások pontos tartalmáról még egyeztetések szükségesek. Mivel ezek a változások eleve csak 1 év múlva, tehát 2025. január 1-jétől léptek volna életbe, várhatólag hallunk még ezekről a reformtervekről a jövőben. Az egyszerűsítések érintették volna az egyéni vállalkozók szociális hozzájárulási adó és társadalombiztosítási kötelezettségeit is, de aztán ezek sem kerültek be a mostani törvénybe ...

Elindult az elektronikus áfarendszer

Elindult az elektronikus áfarendszer Második nekifutásra végre elindul az eÁFA-rendszer – kinek éri meg átállni? Kinek éri meg az eÁFA-rendszer használata? Ez a kérdés csak a január 1-jével induló átmeneti időszakban lesz aktuális, hiszen később a fent említett két eÁFA-bevallási opció válik kötelezővé. A már most ismert előnyöket és információkat alapul véve általánosságban elmondható, hogy ha valaki időben elkezd foglalkozni az átállással, akkor közép és hosszú távon számottevő időt, pénzt és energiát takarít meg.

Nyugdíjemelés 2023 november, megjelent a kormány döntése a korrekcióról

A péntek este a Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében 2023. november hónaptól kezdődően emelik a jogosultaknak járó nyugellátások összegét. A nyugdíjkorrekciót visszamenőlegesen is kifizetik.

Ennyivel kellene emelni ősszel a nyugdíjakat

Várhatóan meghaladja a 18 százalékot is az éves infláció, ami miatt a Nyugdíjasparlament elnöke legalább 3,5 százalékos nyugdíjemelést várna el.Legalább 3,5 százalékos évközi nyugdíjemelésre számít a kormánytól a Nyugdíjasparlament. A szervezet elnöke, Karácsony Mihály szerint a magas infláció miatt egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a nyugdíjból élők.

Fejleszd a vállalkotásod, támogatásból!

Fejleszd a vállalkotásod, támogatásból! Használd ki a lehetőséget, fejleszd vállalkozásodat, cégedet, alapítványodat, otthonodat támogatással.

-

A NAV 2023. január 11-étől érvényes IBAN-számlaszámai

A NAV 2023. január 11-étől érvényes IBAN - számlaszámai, érvényes jegyzéke az alábbiakban megtekinthető, illetve letölthető.

Nyugdíjemelés korrekció várható, 2023 június és novemberben

Nyugdíjemelés korrekció várható, 2023 június és novemberben! A nyugdíjasok arra számítanak, hogy év közben lesz még korrekciós nyugdíjemelés, mert a 13. havi juttatás sem volt képes ellensúlyozni a magas nyugdíjas inflációt – mondta az InfoRádióban a nyugdíjszakértő, aki szerint a korrekció mértéke négy-öt százalék lehet.
Tartalom átvétel